Sanxhaku ndihmon njerëzit e prekur nga tërmeti në Shqipëri

bosnjaci-albanci-zenljotres-696x469

 

Tërmeti shkatërrues që goditi Shqipërinë disa ditë më parë ka shkaktuar pasoja tragjike, dëme të mëdha materiale, si dhe një krizë të dukshme humanitare, e cila është veçanërisht e dukshme në vendet më të prekura nga kjo fatkeqësi natyrore.

Sipas informacioneve të fundit nga Ministria e Mbrojtjes e Shqipërisë, numri i njerëzve të vrarë në një tërmet shkatërrues në atë vend është rritur në 48.

Të premten, pas faljes së namazit të xhumasë, në xhamitë e Sanxhakut  jugor dhe të atij lindor, ka filluar mbledhja e ndihmave  financiare për të prekurit nga të dëmtuarit pas tërmetit në Shqipëri.

 

Sanxhakasit si shumë here më pare ka treguar dhe vërtetuar humanitetin , kështu që është e nevojshme të organizohen në mënyrë institucionale në vendbanimet  e Sanxhakut të organizohen aktivitetet për mbledhjen së ndihmave humanitare për të prekurit nga të dëmtuarit nga tërmeti, shkruan sandzakcke.rs.