N. Pazar: Ushtria pran spitaleve, gjendja alarmante

Pazar

 

Ushtria po vendos tenda para spitalit, informacione për viktimat e reja po qarkullojnë në rrjetet sociale, të cilat askush nuk e ka konfirmuar zyrtarisht, flitet për stërmbushjen e dhomave të spitalit. Kështu duket dita e tretë e situatës emergjente në Novi Pazar, e cila u shpall për shkak të rritjes së papritur të numrit të personave të infektuar me koronavirus.

Instituti për Shëndetin Publik në Novi Pazar njoftoi sot se konfirmoi të premten praninë e koronavirusit në 17 persona të tjerë , kështu që numri i përgjithshëm i të infektuarve u rrit në 508.

Fotografi po qarkullojnë në internet në të cilin situata në departamentin e sëmundjeve infektive në Novi Pazar është alarmante, ndërsa numri i pjestarëve të policisë dhe ushtrisë është duke u rritur para departamentit të pulmologjisë dhe sëmundjeve infektive.

Ushtria po vendos tenda para repartit të pulomologjisë, në të cilat strehohen rastet më të rënda të koronavirusit, ndërsa në qytet po qarkullojnë  fjalë  të ndryshme për numrin e vdekjeve nga koronavirusi, por askush nga zyrtarët nuk e ka konfirmuar nëse kjo është e vërtetë.

Pazar 1

Dyqanet, tregjet, parukierët, furrat e bukës, mishtoret dhe qendrat tregtare, si dhe shërbimet dhe dyqanet artizanale janë të hapura nga ora shtatë deri në 19 orë. Vetëm farmacitë janë të përjashtuar nga kjo masë.

Kështu që nuk ka shumë njerëz në rrugën kryesore të Novi Pazar sonte. Ata që mund të takohen në rrugë kryesisht kanë maska ​​dhe mbajnë distancën e tyre.

Ndalohet funksionimi i të gjitha llojeve të parqeve argëtuese për fëmijë, si dhe të gjitha palestrat në qytet.

Si zakonisht edhe që ndodhë, mërgata e Sanxhakut ka nisë aksionin e grumbullimit të mejteve për të ndihmuar shërbimet shundetësore.

Pazar

Burimi nga agjesitë