Monthly Archives: Shkurt 2017

RRETHANAT ARSIMORE NË PREFEKTURËN E MITROVICËS GJATË LUFTËS SË DYTË BOTËRORE DHE ROLI I AQIF BLYTËS NË HAPJEN E SHKOLLËS SHQIPE NË PAZAR TË RI (I)

Fazli Hajrizi. Konferenca

    Kumtesë në konferencën shkencore të 21.janarit 2017,kushtuar përvjetorit të 72 të vrasjës se Aqif Blytës e Ahmet Dacit,mbajtur në Prishtinë. 

AQIF BLYTA DHE  RUGOVASIT  NE  LUFTEN  E  PAZARIT

Aqif blyta1

 

 

        Kumtesë në konferencën shkencore të 21.janarit 2017,kushtuar përvjetorit të 72 të vrasjës se Aqif Blytës e Ahmet Dacit,mbajtur në Prishtinë.

 

Luftrat e nje pasnjëshme  gjatë  Gjithë   të  kaluares  tonë   Historike  ishin të  medha  si në  nivel kombëtar,ashtu edhe për nga heroizmi  luftarak, të  cilat qiten në  shesh  figura të  shumta historike siq e kemi tani Aqif Blytën  bashkë  me Luftën e Pazarit dhe rugovasit në  mbrojtjën e Pazarit të  Ri me rrethinë.

Çka po fshehë arkeologjia serbe në Sanxhak ?

arsa

Arsa mendohet se është monument i vetëm në të cilin është “selia” e një shteti të Evropës në të cilin është e ndaluar hyrja.

Njihuni me fshatin në Mal të Zi që ruajti identitetin shqiptar dhe rezistoi kundër armikut (VIDEO)

besa

Trevat tona shqiptare e kanë të shkruar historinë e tyre shqip dhe mbartin pasuri të mëdha natyrore.

 

Mediat serbe: “Edi Rama kërcënon me luftë! Serbë, do t’ju shkelim….”

kurir

Mediat serbe vazhdojnë të kenë temë kryesore në ballinat e tyre raportet e tensionuara Kosovë-Serbi me spekulime të ndryshme që kanë të bëjnë me deklarata të liderëve shtetërorë në Kosovë madje edhe në Shqipëri.