Monthly Archives: Tetor 2017

SHKOLLA SHQIPE NË MALËSINË E ROZHAJËS RREZIKON TË MBYLLET. DREJTORI LAJQI, APELON NË ARSIMIN KOMUNAL TË PEJËS

Dacaj-702x336

Drejtori i shkollës fillore “Dacaj”, në fshatin Dacaj të Rozhajës z. Haxhi Lajqi, pati apeluar tek drejtori i drejtoratit për arsim në Komunën e Pejës z. Besim Avdimetaj, që ta ndihmoj këtë shkollë me kuadro të reja, për mësim klasor dhe lëndor në gjuhën shqipe.

Presidentit Thaqi ngushllon familjen e kryetarit të komunës së Tutinit Shemsudin Kuçeviq

Kuqeviq

Me pikëllim mora lajmin për vdekjen tragjike të kryetarit të komunës së Tutinit, z. Shemsudin Kuçeviq.
Në emrin tim dhe të Presidencës së Kosovës familjes Kuçeviq, strukturave komunale të Tutinit dhe gjithë miqve të tij ju shpreh ngushëllimet më të thella. HTH

Ndërroi jetë Shemsudin Kuçeviq, kryetar i komunës së Tutinit

Kuqeviq

 

Kryetari i Komunës së Tutinit  Shemsudin Kuçeviq, ndërroi jetë nga plagët e marra nga  aksidenti në komunikacion i cili ndodhi  rreth orës  15 në rrugën Novi Pazar- Tutin.

EMRA ILIRË TË VENDEVE E TË LUMENJVE NË SERBI

4211358

Mbështetur mbi faktorin kohë, historia e Ballkanit dhe e popujve autoktonë të tij: dardanëve, grekëve, ilirëve, trakasve dhe të etnive të tjera më të vogla të kohës së para invadimit të sllavëve në këtë hapësirë, nuk mund të jenë objekt trajtimi i sllavistikës sepse, siç e kishte thënë njëherë dijetari kosovar I. Ajeti në një simpozium të mbajtur në Beograd, nuk është punë e sllavistikës – dijes filologjike mbi sllavët e mbi degëzimet e gjuhëve sllave – të nxjerr përfundime se në ç’territore jetuan dhe u individualizuan gjuhët indoeuropiane të atyre popujve para se në këtë hapësirë të vinin sllavët.

(Sipas slavistëve Ivan Popović e Ivan Duridanov) Dr. Skënder GASHI – Vjenë (Austri)

Sinani: Ako Srbija krši sopstvene zakone, što bi smo ih mi poštovali?

Ardita Sinani

Dosadašnja predsednica opštine Preševo Ardita Sinani je izjavila da će , ukoliko predsednica Skupštine Srbije ne bude raspisala vanredne parlamentarne izbore u toj opštini za 14. novembar, kada je zakonski rok, stranke  to sam uraditi.

TV turk, për Pazarin e Ri në prag të vizitës së presidentit Erdogan!

TV shtetror  turk, për Pazarin e Ri dhe Sanxhakun në prag të vizitës së presidentit Rexhep taip Erdogan

an!

KONTRIBUTI I FERHAT BEJ DRAGËS NË ÇËSHTJEN KOMBËTARE DHE SHKRIME DISONANTE PËR PERSONALITETIN E TIJ

Ferhat Bej Draga

Ago Agaj, prefekt i Mitrovicës gjatë LDB-së, në kujtimet e tij të shpalosura në Detroid të SHBA-së, midis tjerash, thotë: “Kjo provincë autonome” (Prefektura e Mitrovicës, v. j.) drejtohej nga burra të shquar si Ferhat bej Draga, Rexhep Mitrovica, Bedri Pejani dhe Xhafer Deva”. Në fund të vitit 1943, në cilësinë e deputetit të zgjedhur në Asamblenë Kombëtare, ai artikuloi me urtësi interesat e popullatës së Prefekturës së Mitrovicës (Mitrovicës, Vushtrrisë, Podujevës e Pazarit të Ri), duke shprehur entuziazmin e tij për bashkimin e kësaj treve me Shqipërinë Etnike.

(Kumtesë në konferencën shkencore të 8 shtatorit 2017, kushtuar përvjetorit të Ferat Dragës, mbajtur në Mitrovicë , pjesa e II-të)

 

Në Tutin të Sanxhakut u protestua për vrasjen e të riut nga policia e Serbisë! ( video)

2-2

Përkundër  motit të ftohët dhe  me shi në Tutin të Sanxhakut , mbi njëmijë qytetarë  Nga Tutini dhe viset përreth  morën  në  protestë paqësore, e cila u mbajt në sheshin e qytetit në Tutin për shkaka të  vrasjes  së Fahrudin Skarepit të cilën vrasje e  kreu  pjesëtari i policisë Serbisë R. Bjeloica.

Ftohen qytetarët e Sanxhakut ta ruajnë qetësinë!

Sanxha-harta-314x300

Këshilli Kombëtar Boshnjak dënon ashpër qëndrimin jo tolerant dhe armiqësor të Qeverisë së Republikës së Serbisë ndaj qytetarëve të Sanxhakut.

‘Tronditen’ serbët, mediat kroate u publikojnë faktet: Babai i Serbisë moderne ishte shqiptar

Karađorđe-Petrović

Pas një shkrimi gjatë ditës së djeshme me anë të së cilit mediat kroate ia rikujtuan Serbisë hartën e vitit 1878 pa Kosovën, ato nuk janë ndalur me kaq.