Monthly Archives: Shkurt 2016

“Kosova për Sanxhakun” bëri thirrje autoriteteve që urgjentisht të sqarohet e vërteta për zhdukjen e Ismet Kanjizhës

Logo

 

I nderuar Ministër – Skender Hyseni

Të nderua zavens ministra, zyrtarë  të lartë të Ministrisë së Brendshme të Republikës së Kosovës

Pjesëtarë të shoqërisë civile nga Bosnja në Kosovë për të diskutuar lëvizjen e lirë

viza

Përfaqësues të Organizatave të Shoqërisë Civile, mediave, dhe artistë nga Bosnja dhe Hercegovina, më 4 dhe 5 shkurt do ta vizitojnë Kosovën, qëllimi i së cilës vizitë është është vazhdimi i iniciativave, të cilat do të avokojnë për lirinë e lëvizjes në mes të Kosovës dhe Bosnje e Hercegovinës.

Truezë shkencore:“ Aqif Blyta dhe mbrojtja e Pazarit të Ri”

ushtaret e Aqifit

 

Me iniciativën e Organizatës  “ Kosova për Sanxhakun”, për herë të parë në bashkëpunim me strukturat dhe intelektuët e Gjakovës, organizohet Truezë shkencore kushtuar, intelektualit, humanistit, ushtarakut, politikanit Aqif Blyta, njeriut i cili është më i merituari që arrtiti ta mbrojë popullatën e Pazarit t Ri nga shfarrosja çetnike.

Me rastin e 70-vjetorit të pushkatimit të Mulla Ilazit: Heronjtë nuk duhet harruar

me-rastin-e-70-vjetorit-t-euml-pushkatimit-t-euml-mulla-ilazit-heronjt-euml-nuk-duhet-harruar_hd (1)

Shkrim që ka të bëjë me rastin e 70-vjetorit të pushkatimit të heroit kombëtar, Mulla Ilaz Spahija – Broja. Për këtë figurë kombëtare, të dielën, më 7 shkurt 2016, do të bëhet zbulimi i pllakës përkujtimore në Xhaminë e Brojës në Drenicë.

ÇETNIKËT SËRB MASAKRUAN SHQIPTARËT MUHAMMEDAN | THE NEW YORK TIMES, 31/12/1912

qetniket

Gjenerali Zivkoviç urdhëroi të vriteshin 950 njerëz të shquar shqiptarë dhe turq afër Sjenicës,sepse ata e kundërshtonin përparimin e tij.