Monthly Archives: Tetor 2016

Sanxhaku – perde për Kosovën

19566127_303

Radikalizmi në Sanxhak – cilat janë burimet, shkaqet dhe pasojat? Shumëkush në Sanxhak mendon se Beogradi është fajtori kryesor.

MOSSUKSESI I KOLONIZIMIT SERB TË KOSOVËS

mosha-pijade

Dokumenti që botojmë është ruajturr në Arkivin e Jugosllavisë, në fondin e Komitetit Qendror të Lidhjes së Komunistëve të Jugosllavisë, nën firmën 1940 / 14-12, së bashku me “Tezave për çështjen kombëtare” të hartuar nga Mosa Pijade në përgatitje për punën e Konferencës e Pestë Kombëtare të Partisë Komuniste, shkruan e përditshmja Danas e Beogradit.

JU FLASIN JUVE PËR DJEGIE VOTASH, ATA QË PO UA DJEGIN ARDHMËRINË

hasanjekaj

 

Ju flasin juve , per mbrojtje te te drejtave te pakicave, ata qe, nga pozicioni i Ministrise se pakicave, punuanë zellshem, qe te pakësohet numri i pakicave!

Jakup Ferri

jakup

 

Jakup Ferri, i biri i Ferr Durit, u lind në vitin 1832 në Plavë, në veri të Bjeshkëve të Nemura buzë Liqenit të Plavës prej të cilit buron lumi Lim, që në atë kohë ishte pjesë e Shqipërisë nën sundimin e Perandorisë Osmane, sot e Malit të Zi. Për shkak të pozitës së vetë gjeografike dhe rëndësisë strategjike Plava njihej si “mburojë e Rrafshit të Dukagjinit” e madje edhe e tërë shqiptarisë.

Të izoluar dhe pa të drejtë fjale!

tajna-policija-srbije-sbpok

 

Si veprohet me shqiptarët e Kosovës ndaj të cilëve në bazë të listave të fshehta, ekzistojnë akuza për terrorizëm, ose për krime lufte, që arrestohen nga policia sekrete serbe?, në profilin etij në facebok shkruan ish  gazetari Bojan Bozhoviq.