Monthly Archives: Dhjetor 2016

Bektashizmi në Bosnje dhe Hercegovinë

blagajska_tekija

 

 

 

Bektashizmi në Bosnje dhe Hercegovinë është njëri ndër tarikatet i cili në të kaluarën ka qenë i përhapur relativisht mirë por që prezenca e tij në këtë shtet erdhi gjithnjë duke u zbehur.

Tatëpjeta e Rasim Ljajiqit?

ljajljajic-vucic-zukorlic-660x330

Rasim Lajiq, partneri shumëvjeçar i kryeministrit serb Vuçiq, nga frika e ngritjes politike të myftiut Zukorliq, për herë të parë  në mosmarrëveshje me Vuçiqin. Se Rasim Lajiqit  do t’i prishet rahatia disavjeçare, u pa që nga momenti kur Myftiu Zukorliq  lëshoi postin e të parit të Bashkësisë Islame në Serbi dhe u kandidua për deputet në parlamentin serb, të cilin mandat e fitoi edhe nga votues tjerë  të shumtë  jashtë Sanxhakut.

 

MYFTIU ZUKORLIQ: SANXHAKU NUK E HARRON SHABAN POLLUZHËN !

Boshnjakët kanë lidhje historike me shqiptarët e Kosovës, sepse kemi qenë, si të thuash, të dërguar apo orientuar njëri te tjetri. Në shumë raste kur kemi qenë të rrezikuar nga çetnikët, shqiptarët gjithmonë na kanë dalë në ndihmë. Kurrë nuk i kemi harruar Shaban Polluzhën dhe luftëtarët e tij nga Drenica, të cilët erdhën këtu dhe na ndihmuan të mbrohemi, thuhet në intervistën për “Epoka e Re”.

 

Presidenti e nderon postmortum me Medalje Esad Mekulin në 100 vjetorin e lindjes

esad-mekuli-dekorohet

Akademia e Shkencës dhe Arteve e Kosovës e ka organizuar një tryezë shkencore për nder të 100 vjetorit të lindjes së shkrimtarit dhe kryetarit të parë të Akademisë, Esad Mekuli.

TAKIM EMOCIONUES ME SHQIPTARËT BOSHNJAKFOLËS

avni-rudaku

Me shkas vizitën kulturore në Plavë, Guci dhe Rozhajë

Shumë këngëtarë, akademikë, piktorë, politikanë, regjisorë kosovarë që kanë krijuar një karrierë të njohur për publikun e gjerë shqiptar, vijnë nga Malësia e Madhe, apo nga ato treva të lëna tashmë mbi një shekull nën sovranitetin territorial të Malit të Zi.

Gjurme Shqiptare e gazetarit Marin Mema sjell realitetin e Plavës e Gucisë.

plava-rexhepagajt

Gjurme Shqiptare e gazetarit Marin Mema sjell realitetin e Plavës e Gucisë. Si humben shumica dërrmuese shqiptare? Asimilimi, presioni, betejat për mbijetese, deri tek përçarja e sotme nga partitë politike.