Monthly Archives: Mars 2017

ING. XHAFER IBRAHIM DEVA (1904-1978)

xhaferdeva
 

  Xhafer Deva është një personalitet i rrallë shqiptar, që aq shumë admirohet, por aq shumë edhe mallkohet… !

       Admirohet si më i madhi atdhetar, por mallkohet edhe si më i madhi tradhtar…!

      Admirohet aq shumë nga atdhetarët, nacionalistët, por që mallkohet aq rëndë nga  serbët, shovenistët, titistët, enveristët, pra, nga  çetnikët e komunistët…

 

 

Konferenca: “Bashkëpunimi mes komunave”

Konferenca ne Mitrovice

Në Mitrovicë ‘RTV Mitrovica’ dhe ‘TV Mir’ nga Leposaviqi, kanw  organizuar Konferencën “Bashkëpunimi mes komunave”  në të cilën kanë marrë pjesë ambasadorë të ndryshëm dhe kryetarë shqiptarë e serbë të komunave të Kosovës.

HAPJA E SHKOLLËS SHQIPE NË PAZAR TË RI ( N. Pazar)

shkolla shqipa ne Pazar

Rethanat arsimore në prefekturën e Mitrovicës gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe roli i Aqif Blytës në hapjen e shkollës  shqipe në  Pazar të Ri ( pjesa e IV)

 

(Kumtesë në konferencën shkencore të 21.janarit 2017,kushtuar përvjetorit të 72 të vrasjës se Aqif Blytës e Ahmet Dacit,mbajtur në Prishtinë)

 

Autor: Fazli Hajrizi

Videoja e plotë e pjesës së dytë të dokumentarit “CIA për Kosovën” (VIDEO)

Në RTV Dukagjini është transmetuar emisioni Zona Express, ku është shfaqur pjesa e dytë e dokumentarit ekskluziv “CIA për Kosovën”.

Agjenda e Epopesë së UÇK-së

Kompleksi memorial

 

Me rastin e 19 vjetorit të rënies heroike të Komandantit Legjendar, Adem Jashari dhe Familjes Jashari, Qeveria e Republikës së Kosovës, më datën 5, 6 dhe 7 mars, organizon manifestimin gjithëpopullore, në kujtim dhe nderim të Epopesë së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Roli i Aqif Blytës në hapjen e shkollës  shqipe në  Pazar të Ri  

Acifefendija

 

Rethanat arsimore në prefekturën e Mitrovicës gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe roli i Aqif Blytës në hapjen e shkollës  shqipe në  Pazar të Ri ( pjesa e III)

 

(Kumtesë në konferencën shkencore të 21.janarit 2017,kushtuar përvjetorit të 72 të vrasjës se Aqif Blytës e Ahmet Dacit,mbajtur në Prishtinë)