Monthly Archives: Nëntor 2019

Diktatura e shumicës ndaj pakicës shqiptare në Mal të Zi

amerika-620x330

Ja ndodhi përsëri.  Ndalohet, gjobitet dhe dëbohet një shtetas i Shqipërisë nga Policia e Malit të Zi sepse valviti flamurin shqiptar të Gjergj Kastriotit-Skenderbe, në Festivalin vjetor të Gështënjave në rajonin e Krajës, aër Ulqinit.

Zukorliq për shqiptarizimin e Sanxhakut dhe pozitën e shqiptarëve atje

Dauti Zukorliq

 Ka shumë njerëz në Pesher  edhe në Novi Pazar që thonë se në një mënyrë ndjehen shqiptarë dhe se deri vonë në shtëpitë apo familjet e tyre është folur shqip

ADEM ISA BOLETINI 1896-1943

Adem Isa Boletini
Ademi ishte i biri i tribunit Isa Boletinit

Çubrilloviçi di diçka mbi natyrën tonë që ne nuk e dimë

elvis hoxha
Këta janë shënime të pjesshëm mbi një prej memorandumeve serbë në lidhje “me shqiptarët”. Leximi i tyre është sot më i dobishëm se kurrë. Sot po na flitet për një Serbi të moderuar, për minishengen, për çnjohje të Kosovës, kur ne nuk kemi mësuar kurrë ndër shkollat tona mendimin shtetëror që u fabrikua në Serbi që prej para mesit të shekullit XIX. Ne lindim në padije, mësohemi me indiferencën dhe harresën e krimit, sidomos kur ky krim ka natyrë shtetërore dhe organizohet prej fqinjit më të afërt në veri

Petnjica e Bihorit dhe Istogu në prag të binjakzimit !

bihori e Istogu

DELEGACIONI NGA KOMUNA E ISTOGUT NË KRYE ME TË PARIN E KOMUNËS Z.HAKI RUGOVA DJE MË 13.11 2019, VIZITUAN SHKOLLËN SHQIPE NË DACAJ TË RIOZHAJËS DHE KOMUNËN E PETNICES QË GJENDET NË KRAHINËN E BIHORIT REPUBLIKA E MALIT TË ZI.

Delegacioni nga komuna e Istogut në përbërjen e përzgjedhur nga kryetari i komunës si;
1.Haki Rugova , kryetar
2.Hazbi Bajra , shef i protokolit në kabinetin e
3.Qaush Balaj, Kryesues i kuvendit në Istog
4.Rasim Mahmutoviq, Udhëheqës i zyrës për komunitete pranë komunës së Istogut.
5.Hajrush Shoshi, Drejtor i Arsimit komunal.

SHKSH “Salih Çekaj” në Pfaffenhofen të Gjermanisë me kryetar të ri

auto_46802627_10211220118252957_6177917616112271360_n1565113854

Nga 25 korriku 2019, Shoqata Kulturore Shqiptare “Salih Çekaj”, në Pfaffenhofen, është me kryetar të ri. Pasiqë, kryetari i deritashëm, Osman Ferizi, mori drejtimin e LDK-s, Dega për Gjermani, në mbledhjën e rregulltë të Kryesisë së shoqatës, mbajtur me 25 korrik, Gazmend Dashi, unanimisht, mori besimin e Kryesisë për vazhdimin e mandatit të kryetarit deri në zgjedhjet e reja, që do mbahen në shkurt të vitit 2021.

 

Vështrim nga Tirana: Bosnjë-Hercegovina, shteti më i brishtë në Ballkan

murati_main

 

Autori Shaban Murati në librin “BOSNJA: Një pikëpamje nga Tirana” analizon me mjaft detaje tematikën në raport me Ballkanin perendimor, KE, Rusinë e Turqinë.

 

Kur do të flasë Tirana zyrtare për shqiptarët e Sanxhakut?

shaban-murati-905x395

Nuk ka gjë më të dhimbshme se sa kur bota mbron interesat e bashkëkombësve të tu, ndërsa shteti shqiptar hesht, siç është rasti i shqiptarëve të Sanxhakut. Në datën 3 nëntor kryetari i Partisë së “Aksionit Demokratik të Sanxhakut”, Sulejman Ugljanin, i cili ka qenë ministër në qeverinë e Serbisë në vitet 2008-2014, mbajti një fjalim në të cilin parashtroi platformën e të drejtës së popujve të Sanxhakut për një entitet autonom politiko-territorial, me fuqi legjislative, ekzekutive dhe juridike. Në fakt kjo është një kërkesë e hershme e Sanxhakut për autonomi politiko-territoriale, për të cilën kanë votuar me unanimitet gjithë votuesit e atij rajoni në tetor të vitit 1991.

Sanxhaku kërkon “Status të zonës speciale politike”

ugljanin-press-jun-2017Kryetari i Partisë së Veprimit Demokratik të Sanxhakut (SDA), Sulejman Ugljanin mbajti një fjalim gjatë konferencës me temë “Autonomia e Sanxhakut – Çfarë është dhe pse është e nevojshme?”

I ndalohet hyrja në Serbi, për shkak të plisit!

ndalesa

 

Qytetari  holandez me origjinë nga Sanxhaku, Zaim Islamoviq nga Llukar ka kontaktuar redaksinë e sandzak.rs me një kërkesë për të informuar publikun për rastin e tij.