Spitali i Novi Pazarit i ngritur mbi varreza masive të shqiptarëve dhe boshnjakëve?   

varr

Në reparti i pulmologjistëtë  siptalit të Novi Pazarit  vazhdojnë punët në renovimin e këtij objekti. Përshkak se në  repart ka munguar lifti  është gropuar për ndërtimin e të njejtit.  Me këtë rast në një thellësi prej 1.5 metër thellësi është gjetur varreza me mbetjet mortore . varr

 


Drrejtoria e Spitalit ka vendosur që punimet të vazhdojnë  dhe as që kanë njoftuar organet  kompetente.

Kjo tregon se Laxhja e Haxhetit , ku lshtë ndërtuar spitali  ndodhen varrezat masive  nga fundi i Luftës së II botrore gjgjësisht  varreza të viktimave të komunizmit jugosllav. Edhe pse , poulli ka mpasur njohuri, se në këtë hapsirë janë varrezyt maasive të 2000 personave të ekzekutuar , organet djhtetrore  këtë e kanë mabjtur në fshehtësi.

Ju përkujtojmë se nga 28. nëntori 1944. kur kan hy trupat komuniste deri më  21. janar 1945. pushteti kominist ka likuidu  2.000 qytetar shqiptar e bosnjak të Sanxhakut lindor.