Ispitati čije su kosti u temeljima zgrade Hitne pomoći

BOŠNjAČKO nacionalno veće, Stranka demokratske akcije i Bošnjačka demokratska zajednica Muamera Zukorlića zahtevaju da se stopiraju dalji radovi na izgradnji zgrade Hitne pomoći, nakon što su prilikom kopanja temelja za novu zgradu pronađeni ostaci ljudskih kostiju.

Related Posts

U BNV, SDA i BDZ smatraju da su pronađene ljudske kosti deo masovne grobnice Bošnjaka koje su 1945. godine, bez suđenja, pod optužbom da su bili saradnici okupatora, streljale tadašnje komunističke vlasti.

Oni zahtevaju da se svi radovi odmah obustave, jer postoji osnovana sumnja da se na mestu gde su pronađene ljudske kosti nalazi masovna grobnica. Traži se i da, koristeći najnovije naučne metode, nadležne državne institucije izvrše ekspertizu pronađenih ostataka ljudskih kostiju i tačno utvrde identitet osoba čiji su posmrtni ostaci pronađeni. Navodi se da je ekshumacija pronađenih posmrtnih ostataka obavljena nestručno i amaterski.

Neke stranke, udruženja i mediji u Novom Pazaru tvrde da su u blizini Zdravstvenog centra, u naselju Hadžet, streljani Bošnjaci, među njima i ratni gradonačelnik Novog Pazara Aćif Hadžiahmetović i njegovi najbliži saradnici. Gradska uprava u Novom Pazaru, takođe, traži da se sve ispita i da, ako se utvrdi postojanje masovne grobnice, poginulima podigne memorijalni centar.

Next Post

Popular Posts


[mc4wp_form id="274"]


Popular Posts